Prajitura Kinder Pingui

de MIUTA in Prajituri, 5 Iun 2011 | 20462 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • un pachet foi de pandispan cu cacao

CREMA 

  • 700 ml frisca
  • 1 pliculet gelatina
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 fiola esenta de vanilie

GLAZURA I(din interiorul prajiturii)

  • 240 g ciocolata cu lapte Milka
  • 140 g unt
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri ulei

GLAZURA II(se pune deasupra prajiturii)

  • 220 g ciocolata cu lapte Milka
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Pingui:

    Am cumparat foi din comert din lipsa de timp.Este a doua ora cand fac aceasta prajitura de fiecare data cu aceleasi foi.In pachetul de pandispan sunt 4 foi si se fac doua prajituri cu ingredientele de mai sus.Daca doriti reduceti la jumatate cantitatea de ingrediente de mai sus si faceti doar o prajitura.

    Pentru inceput m-am ocupat de glazura nr.1.Intr-o cratita am rupt bucatile de ciocolata,am adaugat untul,apa si uleiul.Toate aceste ingrediente le-am pus la topit pe baie de abur pana s-au topit toate.Cand s-au topit se da compozitia la rece.Cand s-a mai racit se pune in frigider, acolo o sa se  ingroase.

    Ne apucam de crema de frisca.Am dizolvat gelatina intr-un pahar cu 200 ml apa.Am mixat frisca intr-un castron pana se intareste.Am adaugat in frisca, mierea,laptele,esenta de vanilie si gelatina dizolvata.Am mixat bine sa se amestece toate ingredientele.Am pus compozitia la frigider si m-am ocupat de glazura nr.2.

    La fel ca la prima glazura am amestecat bine toate ingredientele pana s-au topit pe baie de aburi.Se raceste la temperatura camerei si pe urma se pune in frigider.

    Asamblarea prajiturii:Crema se imparte in doua sa poata fi folosita la doua prajituri.Crema se imparte din nou in doua parti mai mari si una mai mica pentru pus deasupra prajiturii.Eu nu am impartit,am pus pe prajituri din ochi si a iesit foarte bine.

Se pune o parte din crema pe prima foaie,peste crema o parte din glazura 1 dupa care dam prajitura la congelator pentru 10 minute.

Dupa ce glazura s-a intarit se scoate si se pune cealalta jumatate de crema.

Peste crema punem celalalt blat.Apasam usor cu mana sa adere blatul cu crema de frisca.Turnam glazura 2 peste blat si il punem iar la congelator 10 minute.

Scoatem prajitura din congelator si punem cealalta parte de frisca(cea mai mica).

Deasupra razalim ciocolata.

Prajitura se pastreaza in frigider.

E delicioasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu portocale